Release Wii native VGA - version 1.4

Discussion in 'Wii' started by Aurelio, May 27, 2018.

  1. luisjam .

    Joined:
    Oct 1, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    China
    Hey Aurelio,I met a new problem on my second wii laptop with 7inch screen .It works well in composite mode,but when i shorted mode to 3.3v,The screen in VGA mode only shows A red image .I reinstalle The native VGA patch and check The R,G,B.H.V wires,still doesn't work...I can't remember if i had set 480p display before.Now in composite mode i can't turn 480p on (the 480p toggle is gray)Is this point that cause the red screen?
     
  2. AlecM7 .

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wisconsin, USA
    Hi @Aurelio
    I just installed this pack today and tried running it to a VGA monitor of mine. I'm having a problem where the VGA output comes out blurry for a few seconds during the portablizemii loading screen and then disappears. It does the same thing if I open the priiloader menu with the reset button. YPbPr and composite still work just fine.
    I was hoping to get this working, since the only other video connector on my portable's display is composite.

    Thanks,
    Alec
     
  3. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
    If YPbPr still works then you made some mistakes installing the pack, VGA replaces YPbPr. Try installing it again following all the steps carefully.
     
  4. AlecM7 .

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wisconsin, USA
    Ahh, sorry I meant that YPbPr worked just fine before installing. I haven't tried it after installation. I also added a switch so I can change between composite and VGA modes.

    I know you said "you have to have selected 480p at least once in the system menu" even if it gets changed back to 480i will it still work?
     
  5. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
  6. AlecM7 .

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wisconsin, USA
    I'll try using a different monitor today. I checked the settings editor, and it's already set to 480p.
     
  7. luisjam .

    Joined:
    Oct 1, 2018
    Messages:
    14
    Likes Received:
    0
    Location:
    China
    I just used settings editor gui and there are only two options(480i and 576i) ,Does that means i can't set 480p with composite cable?
    thanks!
     
  8. AlecM7 .

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wisconsin, USA
    AFAIK you have to use a component (YPbPr) cable to first set the device to 480p, then boot with the composite cable and install the mod.
     
    Stitches and Aurelio like this.
  9. AlecM7 .

    Joined:
    Jan 2, 2019
    Messages:
    33
    Likes Received:
    9
    Location:
    Wisconsin, USA
    I got VGA working! It turns out I forgot to run a ground line from the Wii to the VGA cable connected to the monitor. It looks really sharp, and I can't wait to get 1:1 pixel mapping with the 800x480 VGA screen I have coming in the mail.
     
  10. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
    Oh awesome! If you have any issues let me know
     
    AlecM7 likes this.
  11. lobster .

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hello.
    when i launch the wii game i get a black screen on vga. The game switches to composite mode (I checked this with the VGA <-> Composite switch). 480p in sysconf enable.
    I think that the problem is in the files (iOS or ...) on my flash drive
    Please share the archive with the contents of your USB drive or create detailed instructions on what to upload to a USB drive with VGA support.
    I would be very grateful for your help.

    [​IMG]
     
  12. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
    Have you copied the new files from the sneek folder?
     
  13. lobster .

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Yes. I copied the apps and SNEEK folders from the PortablizeMiiVGA archive to a 128GB USB drive formatted in FAT32 (32k). There is no SD card in the slot.
    I did the Wii soft mod (for 4.3v).
    I also think that I didn’t correctly create Sneek.
    You can give me instructions or better archive with ready files for Sneek.
     
  14. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
    Have you installed the stock portablizemii pack before installing this pack?
     
  15. lobster .

    Joined:
    Jan 11, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Not. I did not install the portablizemii package.
    Thanks for the advice.
    I found this here:
    https://bitbuilt.net/forums/index.php?pages/portablizemii/
    can I install portablizemii soft mod again?
     
    Last edited: Jan 12, 2019
  16. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
  17. WingMantis .

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    Hi, just signed up so I can ask some questions about VGA on Wii.

    I'm not trying to make a portable Wii with it's own screen, I just want to get vga to my tv if it is cleaner and more vibrant than the component output...

    So this soft-mod in combo with the mayflash style VGA cable doesn't require any internal soldering for true VGA?

    I assume the mayflash cable etc are using a sync splitter so we don't need to access pins 33 and 34 on the AVE...

    The generic D-terminal cables look like they could be rewired and changed to a VGA d-sub connector for a cheap cable (already have RCA audio plugs, would need to add sync splitter chip)

    Am I in the ballpark on this?
     
  18. Stella .

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Portables:
    0
    hey im getting the "IOS36 isn't ES_Identify patched : error -1017." error
     
  19. Aurelio The Fixer ᕕ( ᐛ )ᕗ Staff Member . . . .

    Joined:
    Mar 3, 2016
    Messages:
    1,667
    Likes Received:
    2,294
    Portables:
    2
    If you use the mayflash cable you don't have to use this patch at all, since that cable has an hardware YPbPr to VGA converter in it.

    Try reinstalling again portablizemii along with its ioses
     
    WingMantis likes this.
  20. Stella .

    Joined:
    Jan 13, 2019
    Messages:
    2
    Likes Received:
    0
    Portables:
    0
    i kind of got it to work by installing it with disabled wifi but i got yellow text when i ran the preboot and i dont know if it worked or not

    also i used letterbomb forever ago so i dont know if i did that right but portsablizemii boots fine
     

Share This Page

Loading...