Question Motherboard battery issues

Discussion in 'Wii' started by Sc0ne, Feb 6, 2018.

  1. Sc0ne .

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    So in the attempt to portabilitize a Wii I had purchased at an auction, I ended up in a situation where my Wii refuses to show an indicator light when power is applied to it. I tried replacing the big grey power brick, but that didn’t do it, and I think it is a problem with the motherboard itself. Is there a fuse I could replace on the Wii that could likely lead to it working again?
     
  2. Madmorda Painting Queen Staff Member . . .

    Joined:
    Oct 27, 2016
    Messages:
    704
    Likes Received:
    1,515
    Location:
    Texas
    Portables:
    2
    Have you opened the wii up yet? Sometimes it's something obvious once you open it, like cockroaches or the power plug is loose.
     
  3. Sc0ne .

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I've taken off the case and removed the disc drive.
     
  4. MasterNate .

    Joined:
    Mar 18, 2017
    Messages:
    281
    Likes Received:
    133
    Location:
    The Mitten
    Do you have PortabalizeMii installed? If you do not, try reattaching the disc drive and that might fix your problem. Emphasis on might. I would try putting it back together the way you got it. That has helped me before.
     
  5. Sc0ne .

    Joined:
    Feb 6, 2018
    Messages:
    3
    Likes Received:
    0
    I used priiloader to boot into homebrew to boot into usbloader gx, so I could use it without the sensor bar. I'm pretty sure its not a software issue, I'm just trying to get an indicator light to show. I think it might be messed up because I used a 12v3A battery pack straight to the wii- Is there any internal fuse I could check for connectivity, so I could replace it? Also, @MasterNate, I tried reattaching the disc drive logic board, but that doesent seem to do anything.
     

Share This Page

Loading...